Захист засудженого за «шпигунство на користь України» Пархоменка подасть апеляцію

Захист засудженого за «шпигунство на користь України» Пархоменка подасть апеляцію

Укрінформ
Захист колишнього офіцера Чорноморського флоту РФ Леоніда Пархоменка, засудженого за нібито шпигунство на користь України, буде подавати апеляцію.

Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк у Facebook.

"Адвокат Каспар Кілафян заявив за підсумками процесу, що захист має намір подати апеляцію", - написав він.

Журналіст також повідомив з посиланням на члена Московської Гельсінської групи Євгена Єнікєєва, що у серпні 2018 року Пархоменко, перебуваючи у московському ізоляторі «Лефортово», оголошував голодування. У розмові з правозахисником Пархоменко говорив про те, що його сім'ю почали труїти «в результаті дій слідчого». Він також стверджував, що при затриманні його «вдаряли об підлогу».

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд 11 грудня засудив до 14 років колонії суворого режиму капітана 2-го рангу запасу Чорноморського флоту РФ Леоніда Пархоменка, визнавши його винним у шпигунстві на користь України.

Читайте також: Екс-офіцер ЧФ РФ отримав 14 років за "шпигунство на користь України"

Пархоменка затримали у листопаді 2016 року в Севастополі. За версією ФСБ, він за завданням Головного управління розвідки Міністерства оборони України збирав і передавав відомості про діяльність Чорноморського флоту, що становлять державну таємницю.

ГУР МОУ спростувало, що затриманий севастополець працював на нього.

У Чорноморському флоті Росії заявили, що Леонід Пархоменко дійсно проходив у них службу, але був звільнений у запас ще у 2005 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-