Ризикували заради правди: Time назвав

Ризикували заради правди: Time назвав "Хранителів" людьми року 2018

Укрінформ
Американський журнал Time назвав чотирьох журналістів, серед яких вбитий саудівський журналіст Джамаль Хашоггі, та американську газету The Capital Gazette людиною року 2018.

Про це повідомляє Independent із посиланням на головного редактора видання Едварда Фельсенталя.

"Цього року ми визнаємо чотирьох журналістів та одну газету, які заплатили жахливу ціну за те, що взялися за виклики цього часу: Джамаль Хашоггі, Марія Ресса, Ва Лон та К'яв Сое Оо, й The Capital Gazette з Аннаполісу, що в (штаті – ред.) Меріленд ", - сказав главред.

Independent нагадує, що одного з "Хранителів" журналіста Джамаля Хашоггі, який був провідним критиком наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммеда бін Салмана, було вбито в саудівському консульстві у Стамбулі 2 жовтня після ймовірних тортур.

Марія Ресса працює журналістом у філіппінському порталі, який висвітлює насилля з боку уряду в країні. Нині її судять на батьківщині.

Двоє журналістів Reuters Ва Лоне та К'яв Сое Оо були засуджені цього року у М'янма за те, що вони розслідували масове вбивство мусульман-рохінджа.

Читайте також: Time оприлюднив імена претендентів на звання Людини року

Також в цьому році до американської газети The Capital Gazette з міста Аннаполісу, що в штаті Меріленд, увірвався чоловік та відкрив вогонь. В результаті нападу загинуло чотири журналіста та один співробітник відділу продажів.

Раніше журнал Time опублікував шорт-лист претендентів на звання Людини року, серед них — американський лідер Дональд Трамп, спецпрокурор США Роберт Мюллер і вбитий журналіст Джамаль Хашоггі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-