У Молдові заборонили несанкціонований рух автоколон на дорогах

У Молдові заборонили несанкціонований рух автоколон на дорогах

Укрінформ
У Молдові в неділю, 9 грудня, набув чинності ухвалений парламентом закон про заборону несанкціонованого руху автоколон на дорогах.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«У рамках комплексної боротьби за безпеку дорожнього руху, на дорогах країни вводиться заборона на несанкціонований рух автоколон. Порушники закону каратимуться штрафами, розмір яких складе від 2-х до 3-х тисяч леїв (від 100 до 150 євро) і трьома штрафними балами», - повідомили в МВС республіки.

Зазначається також, що, якщо учасники автоколони спровокували ДТП, то організатори таких акцій будуть покарані штрафом до 250 євро і позбавленням водійських прав на строк від шести місяців до одного року.

Читайте також: Прем'єр Молдови заявляє про втручання РФ у парламентські вибори

У МВС Молдови нагадали також, що через тиждень набуде чинності і закон, що посилює покарання за «п'яне водіння». Згідно з нововведеннями, автомобілісти, що сіли за кермо в стані алкогольного сп'яніння, будуть позбавлені водійських прав до розгляду їхніх справ судовими інстанціями, а на термін розгляду транспортні засоби залишатимуться на штрафмайданчиках.

Вартість транспортування автомобіля на штрафмайданчик, а також час перебування машини на спецпарковці з розрахунку 50 леїв (2,5 євро) на годину водіям доведеться сплатити з власної кишені. Встановлений законом штраф за водіння в нетверезому стані - до 1,3 тисячі євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-