Конгресмен-демократ заявив про можливість слухань щодо імпічменту Трампа

Конгресмен-демократ заявив про можливість слухань щодо імпічменту Трампа

Укрінформ
Авторитетний американський конгресмен Джеррі Надлер заявив, що демократи в Палаті представників можуть поставити питання про проведення слухань про імпічмент президента Дональда Трампа.

Як повідомляє "Голос Америки", в ефірі CNN Надлер заявив, що американський лідер "оточив себе пройдисвітами" і був частиною широкої "змови проти американського народу" з метою перемогти на виборах в 2016 році.

Заява конгресмена пов'язана з тим, що федеральні прокурори звинуватили колишнього адвоката Трампа Майкла Коена в організації виплати відступних у розмірі 280 тисяч доларів двом жінкам, стверджував, що вони складалися в любовному зв'язку з Трампом, в обмін на їх мовчання перед виборами.

Читайте також: Трамп запевнив, що слідство не знайшло доказів його змови з Росією

Прокурори заявили, що зазначені виплати проводилися в координації c Трампом і за його вказівкою.

На думку Надлера, якщо ці твердження стосовно Трампа виявляться правдою, то вони, безумовно, можуть стати підставами для імпічменту". Це може призвести до відсторонення президента від посади, якщо Сенат визнає його винним двома третинами голосів. Втім, це сумнівна перспектива, враховуючи, що республіканці збережуть контроль над Сенатом і в новому складі Конгресу, який приступить до роботи у січні.

Читайте також: "Російське" розслідування в США вже на початку мало чотирьох підозрюваних – Комі

Надлер заявив, що законодавцям треба буде "вивчити все це" з урахуванням висновків спецпрокурора Роберта Мюллера з приводу тверджень про те, що Трамп і його штаб вступали в змову з Росією, щоб допомогти йому перемогти і що, вже на посаді президента, Трамп перешкоджав здійсненню правосуддя, намагаючись зірвати розслідування, яке триває вже 19 місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-