Протести

Протести "жовтих жилетів": Макрон запропонує заходи для налагодження діалогу

Укрінформ
Через масові антиурядові протести та сутички президент Франції Еммануель Макрон на початку наступного тижня звернеться до народу.

Про це повідомили в уряді Франції, передає DW

"Президент Франції Еммануель Макрон на початку наступного тижня звернеться до народу через масштабні протести, що відбувалися по всій країні вже три тижні. Про це у неділю, 9 грудня, повідомив речник уряду Бенжамен Гріво, але не зазначив, коли саме це відбудеться", - йдеться в повідомленні

За даними джерел в Єлисейському палаці, вранці 10 грудня Макрон зустрінеться з представниками профспілок і роботодавців, а також з представниками місцевої влади, щоб обговорити з ними ситуацію. Як зазначають джерела, президент "хоче об'єднати всі політичні, територіальні, економічні та соціальні сили в ці важкі часи для нації, щоб почути їхні голоси та пропозиції, щоб мобілізувати їх у дію".

Читайте також: Протести "жовтих жилетів": у Франції затримали вже понад 1700 учасників

Тим часом у Парижі прибирають вулиці та ремонтують будівлі, які були пошкоджені під час протестів.

Як повідомляв Укрінформ, в акціях протесту "жовтих жилетів", що тривають у Франції вже четвертий тиждень, у суботу, 8 грудня, взяли участь 136 тисяч осіб, при цьому були затримані 1723 протестувальники.

Прем'єр-міністр Франції Едуард Філіпп виступив із заявою, закликаючи націю до діалогу, аби "повернути нашу національну єдність". Він також зазначив, що президент Франції Еммануель Макрон скоро запропонує заходи для "налагодження діалогу".

Представники руху "жовтих жилетів", які спочатку вимагали скасувати підвищення податку на пальне. 5 грудня під тиском протестувальників французький уряд вирішив повністю відмовитися від намірів підвищення акцизів на пальне. Утім, активісти вирішили продовжувати протести, тепер вимагають загального зниження податків, підвищення зарплат і пенсій. Вони також виступають проти політики президента Еммануеля Макрона та його реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-