В Угорщині протестують проти збільшення понаднормового часу для робітників

В Угорщині протестують проти збільшення понаднормового часу для робітників

Укрінформ
Угорські профспілки протестують проти плану уряду країни щодо збільшення допустимого понаднормового часу для робітників з 250 до 400 годин на рік.

Про це повідомляє АР.

«Угорські профспілки протестують проти урядового плану щодо збільшення допустимого понаднормового часу для робітників з 250 до 400 годин на рік», - говориться у повідомленні.

Уряд заявляє, що гнучкість робочої сили потрібна для задоволення потреб інвесторів, таких як німецькі автомобільні компанії, заводи яких сприяють економічному зростанню Угорщини.

Читайте також: У Сербії тисячі людей вийшли на антиурядові просвіти

Проте лідери профспілок заявили, що пропозиції влади, які робітники називають «рабськими законами», спрямовані на підвищення прибутків компаній за рахунок працівників.

Ласло Кордас, глава Угорської конфедерації профспілок, підкреслив, що угорці працюють за «найнижчу заробітну плату в Європі».

Читайте також: Протести у Франції: Трамп закликав відмовитися від Паризької кліматичної угоди

Як зазначає видання, причинами нестачі робочої сили у країні є старіюче населення, більш висока заробітна плата в інших країнах ЄС, низька мобільність робітників в Угорщині, а також жорсткі позиції уряду країни щодо імміграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-