Євросоюз ухвалив декларацію щодо боротьби з антисемітизмом

Євросоюз ухвалив декларацію щодо боротьби з антисемітизмом

Укрінформ
Рада міністрів ЄС ухвалила у четвер, 6 грудня, декларацію щодо боротьби з антисемітизмом в усіх його проявах.

Повідомлення про це розміщено на сайті Ради ЄС.

"Рада ЄС сьогодні ухвалила декларацію з боротьби проти антисемітизму та розвитку спільних підходів у сфері безпеки для кращого захисту єврейських спільнот та інституцій в Європі. У декларації Рада ЄС визнає, що єврейські спільноти у деяких країнах ЄС почуваються особливо вразливими до терористичних атак, що є наслідком зростання кількості випадків насильства протягом кількох минулих років", - йдеться у документі.

Рада ЄС зазначила, що прояви ворожого антисемітизму все ще залишаються досить поширеними, що було підтверджено у спеціалізованій доповіді Агентства з фундаментальних прав у 2018 році. Декларація пропонує всім країнам ЄС ухвалити та виконувати зважену стратегію запобігання та боротьби з усіма формами антисемітизму, як складову зусиль з запобігання расизму, ксенофобії, радикалізації та насильницькому екстремізму.

Читайте також: Україну виключили зі списку країн, де зростає антисемітське насильство

"Одноголосна підтримка декларації з боротьби проти антисемітизму усіма 28 членами ЄС надає важливий сигнал єврейській спільноті: Євросоюз і кожна країна-член стоять на захисті їх прав та гарантують їх безпеку та добробут. Ми поєднаємо зусилля на європейському та національному рівнях, щоб євреї-європейці могли будувати майбутнє для себе та для своїх дітей у Європі разом з усіма європейцями", - наголосила з цього приводу Єврокомісар з питань права Віра Юрова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-