У Македонії за організацію штурму парламенту арештували екс-главу Служби безпеки

У Македонії за організацію штурму парламенту арештували екс-главу Служби безпеки

Укрінформ
Македонська поліція у вівторок арештувала колишнього очільника Служби безпеки та контррозвідки країни Владимира Атанасовського.

Про це повідомляє Balkan Insight.

«Колишній глава македонської Служби безпеки та контррозвідки Владимир Атанасовський був у вівторок заарештований та взятий під варту на 30 днів за запитом державної прокуратури у справі щодо штурму парламенту країни, який мав місце в квітні 2017 року», - йдеться в повідомленні.

Раніше двоє основних підозрюваних у справі щодо штурму македонського Собранія – брати Стефан та Михаїл Младеновські – назвали екс-главу спецслужби Македонії одним із організатором цього інциденту.

У квітні 2017 року, в період загострення політичних баталій у Македонії між колишньою правлячою партією ВМРО-ДПМНЕ та опозиційною (а зараз правлячою) Соціал-демократичною унією, прибічники першої політичної сили взяли штурмом будівлю парламенту. Приводом стало обрання етнічного албанця Талата Джафері новим спікером.

Читайте також: У Македонії прослуховували співробітників Генпрокуратури та суддів

Під час інциденту близько 100 осіб зазнали поранень, включаючи 10 депутатів та нинішнього прем’єр-міністра Зорана Заєва. А в березні цього року македонська прокуратура розпочала розслідування щодо 28 осіб, у тому числі колишніх представників силових структур країни, причетних до цих подій.

Фото: mvr.gov.mk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-