Комісар ООН хоче міжнародного розслідування вбивства Хашоггі

Комісар ООН хоче міжнародного розслідування вбивства Хашоггі

Укрінформ
Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет заявила про необхідність створення міжнародного розслідування вбивства журналіста Джамаля Хашоггі, яке сталося в жовтні в саудівському консульстві в Стамбулі.

Про це вона повідомила на прес-конференції у Женеві, передає Reuters.

"Я дійсно вважаю, що це (міжнародне розслідування - ред.) дійсно необхідне для встановлення того, що насправді відбулося, і хто ті люди, які відповідальні за це жахливе вбивство (Хашоггі -ред.)", - сказала вона.

Раніше у вівторок ряд американських сенаторів висловили впевненість, що наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман причетний до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі, який останнім часом перед смертю жорстко критикував королівську родину.

Читайте також: Убивство Хашоггі: турецька прокуратура вимагає арешту радника саудівського принца

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Раніше Центральне розвідувальне управління вже заявляло, що вбити журналіста Джамаля Хашоггі у Стамбулі наказав спадкоємний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман Аль Сауд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-