Росія хоче спростити надання громадянства РФ українцям

Росія хоче спростити надання громадянства РФ українцям

Укрінформ
Голова Держдуми РФ В‘ячеслав Володін доручив профільним комітетам нижньої палати російського парламенту оперативно підготувати поправки для спрощення отримання українцями громадянства РФ.

Про це повідомляє ТАСС.

"У рамках реалізації доручення президента провести консультації з урядом, з Адміністрацією президента РФ і в пріоритетному порядку внести зміни до законодавства, які дають змогу відкрити двері (для вступу до громадянства РФ - ред.), і зробити все, щоб було менше бюрократії при оформленні документів", – заявив Володін.

Раніше президент Росії Володимир Путін говорив, що РФ полегшить отримання свого громадянства для українців, і не запроваджуватиме жодних обмежень на їх в'їзд.

Читайте також: Прикордонники радять українцям поки не їздити до РФ

Тим часом глава Державної прикордонної служби України Петро Цигикал повідомив, що за час посиленого контролю кордону у зв'язку з запровадженням воєнного стану у 10 областях України прикордонники не пропустили 600 громадян Росії, а РФ не пропустила кілька десятків громадян України.

Як повідомлялося, Україна на час воєнного стану не пропускатиме на свою територію росіян чоловічої статі віком від 16 до 60 років з незначними винятками.

Україна запровадила воєнний стан у 10 областях, розташованих вздовж російського кордону, придністровської ділянки молдавського кордону і на узбережжі Чорного та Азовського морів.

Воєнний стан було запроваджено після того, як 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса у порт Маріуполь. Російських спецпризначенців обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці і 24 моряки.

Підконтрольні Росії "суда" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків. На даний час 21 український військовий знаходиться у московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених теж у Москві - у медчастині ізолятора "Матросская тишина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-