Могеріні закликає зберегти єдність Європи й Америки у протистоянні РФ

Могеріні закликає зберегти єдність Європи й Америки у протистоянні РФ

Укрінформ
Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні наголосила на спільності інтересів Європи і Америки у протистоянні викликам із боку Росії і закликала зберегти цю єдність.

Про це заявила, виступаючи у Гарвардській школі наук і міжнародних справ імені Кеннеді в Кембриджі, штат Массачусетс, у США, повідомляє “Радіо Свобода”.

«Цими тижнями ми побачили, що маємо спільний інтерес у тому, щоб дати відповідь на порушення Росією територіальної цілісності України – тільки разом Європа і Америка можуть протистояти викликам, які створює Росія і на європейській землі, і деінде», – підкреслила Могеріні.

За її словами, «від часу незаконної анексії Криму ми разом постійно заявляємо, що кордони не можуть і не мають змінюватися воєнною силою і що коли цей засадничий принцип порушується, ми почуваємося менш безпечними”.

На переконання Могеріні, нинішні події в Азовському морі є певною мірою – я не сказала б, що неминучим наслідком, бо таких речей завжди треба уникати, – але прямим наслідком очевидного порушення засадничих правил мирного співіснування на європейській території”.

Читайте також: Депутати Європарламенту закликали ЄС вжити цільові санкції проти Росії

“Європа і Америка були разом, вказуючи на ці порушення і даючи на них відповідь», – підсумувала Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-