Трюдо поцікавився у саудівського принца справою Хашоггі

Трюдо поцікавився у саудівського принца справою Хашоггі

Укрінформ
Під час саміту G20, що відбувся минулого тижня у Аргентині, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо особисто порушив у розмові із наслідним принцом Саудівської Аравії занепокоєння щодо вбивства Джамаля Хашоггі.

Про це пише канадський суспільний мовник CBC News.

“У розмові із принцом Саудівської Аравії Мохаммедом бін Салманом, Трюдо заявив про необхідність надати кращі відповіді на запитання про вбивство журналіста Джамаля Хашоггі. Він також порушив питання ув’язнених правозахисників та гуманітарну катастрофу, спричинену насильством у Ємені”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Повідомлення Хашоггі з критикою саудівського принца можуть залучити як доказ - ЗМІ

За словами Трюдо, він “чітко заявив про занепокоєння Канади” і наголосив, що Канада “завжди відкрито і рішуче відстоюватиме права людини”.

“Відверта та пряма розмова - це краще, ніж відсутність спілкування”, - відреагував Трюдо на запитання про можливу негативну реакцію Ріада на його слова.

Читайте також: Канада ввела санкції проти 17 саудитів за вбивство Хашоггі

Нагадаємо: улітку цього року між Канадою та Саудівською Аравією розгорівся дипломатичний скандал через вимогу Оттави до Ріада припинити переслідування правозахисників. Саудівська Аравія у знак незгоди із нібито втручання у внутрішні справи розірвала авіасполучення з Канадою, припинила торгівлю та інвестиції і відкликала своїх студентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-