Головний розвідник Британії застереже Кремль від недооцінки Заходу

Головний розвідник Британії застереже Кремль від недооцінки Заходу

Укрінформ
Керівник британської розвідки MI6 Алекс Янгер застереже Кремль від недооцінки Заходу, прояв якої — отруєння у Солсбері "Новічоком" Сергія Скрипаля — збільшив побоювання щодо прихованої діяльності російських агентів за кордоном.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на текст промови Янгера, який він виголосить сьогодні.

"У понеділок керівник британської розвідки застереже Кремль від недооцінки Заходу прояв якої — нахабна атака нервово-паралітичною речовиною на колишнього (офіцера ГРУ Сергія Скрипаля — ред.) в Англії — збільшила побоювання щодо прихованої російської діяльності за кордоном", — йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Reuters, Янгер у своєму другому великому виступі після призначення главою Секретної розвідувальної служби MI6 у 2014 році заявить, що Росія стала на позицію "постійної конфронтації" із Заходом.

Він також згадає про те, як після атаки на Сергія Скрипаля, колишнього офіцера російської військової розвідки, який видав MI6 десятки агентів, британські союзники в Європі й Сполучених Штатах вислали найбільшу кількість російських дипломатів із часів піків холодної війни.

Ба більше, керівник британської розвідки застереже Росію чи будь-яку іншу державу, яка має намір порушити британський спосіб життя, від недооцінки рішучості й можливостей Великої Британії та її союзників.

Як повідомлялося, колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль та його дочка Юлія у березні були знайдені непритомними в британському Солсбері і потрапили в лікарню з отруєнням невідомою речовиною, яку ідентифікували як "Новічок".

В Організації заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину, якою було отруєно Скрипалів, і підтвердили російське походження "Новічка".

Читайте також: Британська поліція: Залишками "Новічка" можна було вбити кілька тисяч людей

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, підозрюваних у спробі замаху на Скрипалів. Британська розвідка з'ясувала, що підозрювані — "Олександр Петров" (справжнє ім'я — Александр Мішкін) і "Руслан Боширов" (справжнє ім'я — Анатолій Чепіга) (дані паспортів, з якими вони прибули до Лондона) — офіцери ГРУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-