В НАТО кажуть, що Іран та Китай вчаться у Росії впливати на вибори

В НАТО кажуть, що Іран та Китай вчаться у Росії впливати на вибори

Укрінформ
Успішне втручання Росії у демократичні процеси суверенних держав надихнуло деякі інші країни на імітацію цього процесу.

Про це йдеться у доповіді Парламентської асамблеї НАТО “Втручання Росії у вибори та референдуми на території Альянсу”, підготовленій американським конгресменом Сюзанною Дейвіс.

“Аби не допустити подальшу ерозію ліберальних демократичних принципів, держави-члени НАТО муситимуть вжити конкретні кроки для зміцнення своїх виборчих процесів. Ця потреба ставатиме усе більш нагальною, оскільки накопичуються докази, які свідчать про застосування іншими державами, у тому числі Китаєм та Іраном, подібних до російських тактик”, - зазначається у доповіді, текст якої є у розпорядженні Укрінформу.

Читайте також: Від потурань Путіну може постраждати вся система безпеки Європи — Порошенко

Дейвіс наголошує, що російські кібернетичні операції проти демократичних держав потребують усесторонньої реакції.

“Протистояння російським кібернетичним та інформаційним операціям, у тому числі проти виборів та референдумів, становить стратегічний виклик для Альянсу. Це вимагає реагування на всіх рівнях, в усіх формах та всіма каналами”, - стверджується у доповіді.

Читайте також: Польща готова просувати в ЄС розширення санкцій проти Росії — Чапутович

Нагадаємо: у листопаді ПА НАТО вже затвердила доповідь британця Лорда Джоплаінга “Протидія російським гібридним загрозам: оновлення”, у якій теж давалась низка рекомендацій членам Альянсу стосовно протистояння з Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-