Велика двадцятка погодилася реформувати СОТ — представник Євросоюзу

Велика двадцятка погодилася реформувати СОТ — представник Євросоюзу

Укрінформ
Країни G20 погодилися взяти на себе зобов'язання з реформування Світової організації торгівлі.

Про це заявив представник ЄС, повідомляє Reuters

«Країни G20 погодилися взяти на себе зобов'язання з реформування Світової організації торгівлі», — йдеться в повідомленні.

Представник ЄС також повідомив, що лідери країн Великої двадцятки підтримали реформи, необхідні для поліпшення СОТ.

Як зазначає агентство, питання багатосторонньої торгівлі було каменем спотикання для Сполучених Штатів, які наполягали на вказівці в комюніке, що багатостороння торговельна система не працює.

Попередній комюніке, який усе ще потребує схвалення всіх членів саміту, буде оприлюднено пізніше сьогодні, наприкінці дводенного засідання.

Як відомо, СОТ спіткала криза після того, як США, ключова країна організації, перейшла до політики протекціонізму, яка «негативно впливає на СОТ і наражає на небезпеку всю багатосторонню торговельну систему». Під час зустрічі в Оттаві два місяці тому представники 13 держав-членів СОТ узгодили основні напрями реформи організації за трьома векторами: механізму вирішення спорів, активізації переговорної функції СОТ і поліпшення системи моніторингу торговельних правил членів організації.

Читайте також: США та Китай спробують покласти край торговій війні

Як повідомлялося, в Аргентині триває саміт G20. Саміти за участю 20 найрозвиненіших країн світу збираються для обговорення актуальних глобальних питань регулярно з 2008 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-