США та Китай спробують покласти край торговій війні

США та Китай спробують покласти край торговій війні

Укрінформ
Президенти США і Китаю Дональд Трамп і Сі Цзіньпін сьогодні проведуть зустріч щодо припинення торговельної війни між країнами.

Про це повідомляє Reuters.

«Президент США Дональд Трамп і президент Китаю Сі Цзіньпін завершать глобальний саміт (G20 в Аргентині - ред.) у суботу переговорами, які, як очікується, визначать, чи зможуть вони покласти край руйнівній торговельній війні між двома найбільшими економіками світу», - йдеться в повідомленні.

Як зазначає видання, перший день саміту G20 в Аргентині подавав надію на прогрес у відносинах між Вашингтоном і Пекіном, незважаючи на висловлену раніше погрозу Трампа знову підвищити тарифи на китайські товари. Проте напередодні зустрічі лідери обох країн заявили, що у них залишаються розбіжності у вирішенні торговельної суперечки, і результати переговорів ще не визначені.

Читайте також: Спецслужби РФ та Китаю прослуховують мобільний Трампа — NYT

Як відомо, відносини між США і Китаєм погіршилися останнім часом через запровадження Сполученими Штатами додаткових мит на китайський імпорт, а також відповідь на це з боку офіційного Пекіна. Крім того, американська сторона звинувачує Китай у недобросовісній торгівлі, крадіжці інтелектуальної власності, порушеннях міжнародних домовленостей.

Як повідомляв Укрінформ, в Аргентині проходить саміт G20 - зустріч лідерів 20 найбільш розвинених країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-