Фріланд і Помпео на саміті G20 обговорили ситуацію в Україні

Фріланд і Помпео на саміті G20 обговорили ситуацію в Україні

Укрінформ
Під час зустрічі на полях саміту G20 в Аргентині міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд та держсекретар США Майк Помпео обговорили пов’язані з Україною питання.

Про це у Буенос-Айресі розповіла сама Фріланд, пише the Canadian Press.

“У п’ятницю зранку я коротко поговорила про Україну із держсекретарем Помпео”, — сказала Фріланд.

Вона додала, що питання про інцидент поблизу Керченської протоки будуть порушені і й під час зустрічі лідерів G20. “Я наразі не беру участі в перемовинах, але Канада очікує, що це питання буде їх важливою складовою”, — розповіла міністр.

Фріланд наголосила, що саме Канада виступила ініціатором оприлюднення спільної заяви глав МЗС G7 стосовно російської агресії проти ВМС України в Чорному морі. “Канада дійсно цього тижня була дуже активною у питанні сутичок між Україною та Росією”, — зазначила міністр.

Вона зауважила, що Канада співпрацювала “із усіма партнерами по Великій сімці у тому числі й із США по цій заяві”.

Як повідомлялося, у п’ятницю міністри закордонних справ країн Великої сімки виступили зі спільною заявою, в якій засудили російську агресію проти України в Чорному морі, закликали розблокувати Керченську протоку й звільнити захоплених українських моряків.

В Аргентині триває саміт G20. Саміти за участю 20 найрозвиненіших країн світу проводять для обговорення актуальних глобальних питань регулярно з 2008 року. Нагадаємо, що на цьогорічному саміті американський президент Дональд Трамп відмовився зустрітися із лідером РФ Володимиром Путіним через події в Азовському морі.

Читайте також: Агресію на Азові РФ може перенести на Балтику - Чапутович

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-