На референдумі в Молдові вирішуватимуть, чи скорочувати кількість парламентарів

На референдумі в Молдові вирішуватимуть, чи скорочувати кількість парламентарів

Укрінформ
Парламент Молдови більшістю голосів прийняв постанову про проведення 24 лютого 2019 року референдуму з питання скорочення кількості депутатів парламенту зі 101 до 61.

За проведення референдуму проголосували 53 (зі 101) депутати від правлячої коаліції на чолі з Демократичною партією, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Скорочення кількості депутатів, на нашу думку, підвищить відповідальність депутатів перед своїми виборцями. Якщо громадяни схвалять цю ініціативу, то через чотири роки в парламент оберуть уже 61 депутата», — зазначив один з авторів постанови, депутат Серджиу Сирбу.

На референдумі громадянам потрібно буде відповісти на два запитання: чи згодні вони зі скороченням кількості депутатів і чи схвалюють ініціативу про відкликання депутатів у разі невиконання ними службових обов'язків.

Референдум буде консультативним, він не має юридичної сили. Для подальшого внесення змін до Конституції Молдови, результати референдуму має затвердити парламент наступного скликання.

Читайте також: Парламент Молдови може завершити роботу відставкою президента

Як відомо, цього ж дня в країні пройдуть чергові парламентські вибори.

Ініціаторами скорочення кількості депутатів виступили депутати від правлячої коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-