Саміт G20 у Буенос-Айресі взяли під охорону у 12-кілометрову “зону безпеки”

Саміт G20 у Буенос-Айресі взяли під охорону у 12-кілометрову “зону безпеки”

Укрінформ
У п’ятницю в Буенос-Айресі у зв’язку із початком роботи саміту G20 було запроваджено дуже суворі заходи безпеки, а протести обмежено.

Про це повідомляє Reuters.

«Поліція, берегова охорона та патрулі прикордонників повністю оточили район Буенос-Айреса площею в 12 квадратних кілометрів навколо місця проведення саміту G20 в адміністративному центрі Коста-Сальгеро. Рух водного транспорту по річці Ла-Плата було тимчасово закрито. А протестний марш проти економічної політики країн, які входять до G20, організований профспілками та правозахисними організаціями, відбувся аж за 5 кілометрів від місця саміту за маршрутом довжиною в 2,5 кілометри, дозволеним аргентинськими силами безпеки», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Забирайтеся з України, містер Путін: Порошенко розраховує на підтримку Трампа

Окрім цього, у Буенос-Айресі призупинили роботу громадського транспорту, а п’ятницю оголосили вихідним днем, закликавши населення під час роботи саміту покинути місто. Як відомо, кожного року в грудні в Аргентині проходять економічні протести, тому поліція перебуває в стані посиленої готовності.

Як відомо, саміти «Великої двадцятки», за участю 20 найбільш розвинених країн світу, відбуваються для обговорення актуальних глобальних питань регулярно з 2008 року. Також слід нагадати, що на цьогорічному саміті американський президент Дональд Трамп відмовився зустрітися із лідером РФ Володимиром Путіним через події в Азовському морі.

Фото: flickr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-