У Брюсселі поліція водометами розігнала протест

У Брюсселі поліція водометами розігнала протест "жовтих жилетів"

Укрінформ
У центрі бельгійської столиці, Брюсселі, поліція застосувала водомети, щоб припинити небезпечні дії протестувальників, натхненних французькими акціями протесту.

Про це повідомляє Reuters.

«Поліція в центрі Брюсселя застосувала водяні гармати, щоб вгамувати протестувальників, що кидали каміння та петарди біля офісу прем'єр-міністра, натхненні французькими акціями протесту "жовтих жилетів" проти оподаткування», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Франції активісти обіцяють відновити на вихідні протести

Протестувальники не мали конкретного лідера і були скликані через соціальні мережі. Упродовж майже трьох годин натовп людей, які скаржилися на високі ціни на паливо та падіння рівня життя, перекрили рух транспорту та влаштували несанкціоновану ходу вулицями міста.

Кілька сотень людей, одягнених у жовті жилети, які водії повинні мати у своїх транспортних засобах, в кінці акції попрямували до офісу прем'єр-міністра Чарльза Мішеля, вигукуючи гасла про відставку глави уряду. Деякі з них кидали каміння, петарди та дорожні знаки у працівників поліції, які атакували їх водометами.

Читайте також: Протести у Франції: Макрон хоче залучити армію проти “жовтих жилетів”

Протести в Бельгії, зокрема на франкомовному півдні країни, були натхненні акціями "жовтих жилетів" Франції проти збільшення податку на пальне урядом президента Еммануеля Макрона в рамках зусиль щодо скорочення шкідливих викидів, що ведуть до глобального потепління.

Як повідомлялося, у суботу, 25 листопада, демонстранти почали будувати в Парижі барикади, ламаючи автобусні зупинки і розбиваючи вітрини магазинів. Поліція відповідала на це сльозогінним газом і світлошумовими гранатами, відтісняючи протестувальників від урядових будівель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-