Суд відмовився повертати Фейгіну статус адвоката

Суд відмовився повертати Фейгіну статус адвоката

Укрінформ
Російському юристові Марку Фейгіну у Московському міському суді відмовили в апеляційній скарзі на рішення Хамовничеського районного суду у позові до Адвокатської палати міста Москви у зв'язку з позбавленням його статусу адвоката.

Про це захисник написав у Facebook

"Щойно було розглянуто мою апеляційну скаргу у Мосміськсуді на рішення Хамовницького суду, що відмовив мені в позові до Адвокатської палати міста Москви про відновлення статусу адвоката. Зрозуміло, в скарзі відмовили. Власне, чого чекати від цього мавпячого суду?" - пише Фейгін.

Він також уточнив, що після відмови в апеляції й проходження всіх інстанцій у російських судах перенесе розгляд цього питання в ЄСПЛ. При цьому він апелюватиме до статті 40 Європейської конвенції й наполягатиме на пріоритетному розгляді справи, щоб вирішення питання не затягнулося надовго. Фейгін оцінює свої шанси на виграш справи в ЄСПЛ як високі.

Читайте також: Сущенко вперше зателефонував з колонії

Як повідомлялося, російського юриста Фейгіна, який захищає журналіста Укрінформу Романа Сущенка, 24 квітня на раді Адвокатської палати Москви позбавили статусу адвоката. 14 травня Фейгін повідомив, що подав у Хамовничеський суд Москви позов до Адвокатської палати Москви. Засідання у Хамовничеському суді Москви проходили 5 і 31 липня.

Після позбавлення статусу до процесу у справі незаконно затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка він допущений в якості громадського захисника.

17 серпня Фейгін повідомив, що Хамовничеський суд Москви, як він і припускав раніше, відмовив йому в апеляції на рішення Адвокатської палати Москви про позбавлення його статусу адвоката.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-