Японія продовжила арешт екс-главі Nissan - ЗМІ

Японія продовжила арешт екс-главі Nissan - ЗМІ

Укрінформ
Суд у Токіо продовжив на ще 10 діб арешт колишньому голові компанії Nissan Карлосу Гону, якого звільнили після звинувачень у фінансових махінаціях.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на японські ЗМІ.

"Суд у Токіо у п'ятницю на ще 10 діб продовжив арешт екс-голові компанії Nissan Карлосу Гону, якого звільнили після звинувачень у фінансових махінаціях. Нині він перебуває у головному СІЗО Токіо", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Главу Nissan Motor звільнили через махінації

Зазначається, що у прокурорів Токіо є час до 10 грудня, аби пред'явити йому офіційні звинувачення. В іншому випадку його випустять із СІЗО.

Як повідомлялося, 19 листопада голова Nissan і Renault Карлос Гон добровільно здався токійській прокуратурі після того, як внутрішнє розслідування компанії виявило фінансові розбіжності в його бухгалтерії. Разом з ним був затриманий і топ-менеджер компанії Грег Келлі за підозрою в наданні неправдивих відомостей у фінансовій звітності.

Після появи цих новин акції Renault у Парижі впали на 6,2%, а глобальні депозитарні розписки Nissan впали більш ніж на 11%.

Читайте також: Mitsubishi Motors звільнила керівника, якого позбавили крісла в Nissan

22 листопада члени ради директорів Nissan Motor Co ухвалили рішення про звільнення Гона та відсторонення Келлі через надання неправдивих відомостей у фінансовій звітності.

26 листопада автовиробник Mitsubishi Motors також звільнив Гона з посади голови компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-