Президент Грузії не бачить підстав для співпраці з Росією-агресором

Президент Грузії не бачить підстав для співпраці з Росією-агресором

Укрінформ
Новообрана президент Грузії Саломе Зурабішвілі сумнівається у можливості співпраці з Росією через її агресивну діяльність проти Грузії та України.

Про це вона заявила в інтерв'ю ВВС.

"Я ніколи не говорила про взаємодію з Росією. Я не думаю, що доки Росія поводиться так на лінії окупації, де щодня викрадають людей, і доки ця лінія, ця постійна загроза, рухається углиб нашої території, все ближче до Тбілісі, а також з урахуванням того, як Росія зараз поводиться відносно України, не думаю, що сьогодні ми можемо перейти до співпраці", - заявила вона.

Зурабішвілі підкреслила, що Грузія є проєвропейською країною.

Читайте також: США очікують тісної взаємодії з Грузією за нового президента – Держдеп

"Не думаю, що тут є баланс. Ми - Захід, ми - Європа, ми проєвропейські. Якщо Захід, Європа або наші американські партнери розпочнуть у якійсь формі діалог з Росією, ми теж будемо поруч, стежитимемо за цим діалогом, щоб наші принципи, наші суверенітет і територіальна цілісність поважалися", - резюмувала Зурабішвілі.

Як повідомляв Укрінформ, на виборах у Грузії президентом стала незалежний кандидат Саломе Зурабішвілі - перша жінка на цій посаді. За неї проголосували 59,5% виборців. У президентській гонці Зурабішвілі підтримувала правляча партія "Грузинська мрія".

Інавгурація обраної глави держави запланована на 16 грудня у Тбілісі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-