Австралія в ОБСЄ закликала Росію звільнити українських моряків

Австралія в ОБСЄ закликала Росію звільнити українських моряків

Укрінформ
Австралія приєдналася до заяви Постійної ради ОБСЄ щодо засудження агресивних дій РФ у Керченській протоці.

Про це йдеться у заяві австралійського посольства в Австрії. 

"Австралія засудила агресивні дії Росії в Керченській протоці, закликала Росію поважати право на навігацію, відновити доступ до українських портів та звільнити судна і моряків. Ми повністю підтримуємо суверенітет та територіальну цілісність України", - йдеться у заяві.

Згідно з дорученням зовнішньополітичного відомства, посол Австралії в ОБСЄ Брендон Хаммер наголосив, що Австралія надзвичайно стурбована перехопленням та захопленням українських моряків та суден Російською Федерацією 25 листопада.

За його словами, Австралія підтверджує непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів та територіальних вод. Це стосується українських прав на навігацію у її територіальних водах.

"Ми засуджуємо військові та агресивні дії Російської Федерації в регіоні, які є подальшими порушеннями суверенітету та територіальної цілісності України. Ми не визнаємо приєднання Криму до Російської Федерації", - заявив посол.

Читайте також: Українських моряків вивозять із СІЗО Сімферополя – Чийгоз

Австралія вкотре закликала РФ поважати законні права на мореплавство, відновити безперешкодний доступ до портів України та беззастережно і без затримки звільнити українські судна та моряків.

"Ми закликаємо до стримування, деескалації та поваги до міжнародного порядку, що базується на праві", - наголосив представник Австралії в ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-