Євросоюз виділив 2,3 мільйони євро на підтримку безробітних грецьких журналістів

Євросоюз виділив 2,3 мільйони євро на підтримку безробітних грецьких журналістів

Укрінформ
Європейська комісія привітала рішення Європарламенту та Ради ЄС на підтримку ініціативи щодо надання допомоги представникам медіа Греції, які залишилися без роботи внаслідок занепаду видавничої сфери, що був спричинений економічною кризою.

Повідомлення про це оприлюднено на сайті Єврокомісії.

«Єврокомісія вітає сьогоднішнє рішення Європейського парламенту та Ради ЄС, яким ухвалено виділення 2,3 мільйонів євро з Європейського фонду глобалізації для допомоги 550 працівникам трьох медіа-компаній в Греції у пошуку роботи, відповідно до пропозицій Єврокомісії від жовтня 2018 року», - йдеться у повідомленні. 

Коментуючи це рішення, єврокомісар з питань зайнятості, соціальних справ, навичок і трудової мобільності Маріан Тіссен зауважила, що народ Греції докладає величезних зусиль для виходу з фінансової та економічної кризи. Видавничий сектор в грецькому регіоні Аттіка (Attica) суттєво постраждав внаслідок падіння продаж та доходів від реклами. 

Читайте також: У Греції триває масштабний страйк

«Фінансова допомога від Європейського фонду глобалізації допоможе журналістам та іншим звільненим працівникам підвищити свої шанси на ринку праці», - зауважила єврокомісар.

Гроші, які виділяються ЄС на підтримку грецьких журналістів, будуть спрямовані на їх професійну орієнтацію, перенавчання та цільову допомогу у започаткуванні приватного бізнесу. Загальна сума, яка буде спрямована на ці цілі, сягає 3,8 мільйони євро, 60 відсотків цих витрат взяв на себе Євросоюз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-