Єврокомісія поверне європейським фермерам 444 мільйони з «кризового фонду»

Єврокомісія поверне європейським фермерам 444 мільйони з «кризового фонду»

Укрінформ
Європейська Комісія компенсує 444 млн євро європейським фермерам, оскільки згадана сума, яка була акумульована шляхом прямих платежів та була призначена для створення «сільськогосподарського кризового резерву», протягом року не використовувалася.

Відповідні платежі будуть повернуті у фермерські господарства з 1 грудня поточного року. Відповідне повідомлення розміщено на сайті Єврокомісії.

«Незважаючи на те, що аграрний сектор зіткнувся цього року з критичною ситуацією, яка була пов’язана з екстремальною температурою у літній період, не було необхідності розблоковувати кризові резерви 2018 року для надання відповідної допомоги європейським фермерам. Додаткові заходи підтримки, які були спрямовані на те, щоб подолати важку ситуацію на ринку у деяких секторах, а також шкода, завдана погодними умовами навесні та влітку 2018 року, були профінансовані з наявного бюджету Спільної сільськогосподарської політики ЄС», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Ізюмі почали випускати комбікорм для равликів

Концепція сільськогосподарського кризового резерву та механізм відповідних компенсацій були погоджені у 2013 році в рамках реформи Спільної сільськогосподарської політики ЄС, та вперше застосовані у 2014 бюджетному році. Відрахування торкалися лише фермерських господарств з місячним доходом вище 2000 євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-