В Єврокомісії заявили, що уважно вивчать закон про воєнний стан в Україні

В Єврокомісії заявили, що уважно вивчать закон про воєнний стан в Україні

Укрінформ
В Єврокомісії заявили, що уважно вивчать закон про воєнний стан в Україні, коли він буде оприлюднений.

Про це у вівторок сказала речник Єврокомісії Майа Косьянчич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У тому, що стосується закону про воєнний стану, ми уважно його вивчимо, коли він буде оприлюднений. Але він дуже зрозумілий у головних положеннях. На додаток, в тому що стосується громадянських прав і свобод, ми зрозуміли зі слів президента Порошенка, що цей закон не обмежуватиме без необхідності цивільні права, і це, безумовно, є важливим положенням», - зазначила Косьянчич. 

Вона ще раз нагадала позицію Євросоюзу у підтримці суверенітету та територіальної цілісності України, засудження російської агресії проти України та невизнання незаконної анексії Кримського півострова. 

«Ми свідомі того, що Рада вчора ухвалила запропонований Президентом Порошенком закон щодо введення воєнного стану, який буде застосовуватися у період 30-ти днів у 10 областях... Ми розуміємо, що ці заходи були здійснені як наслідок ескалації, яку ми бачили в Азовському морі, включаючи захоплення українських кораблів та їх обстріл», - сказала речник Єврокомісії. 

Читайте також: Указ про воєнний стан на 30 діб виклали на сайті Президента

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці РФ захопили раніше обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь», рейдовий буксир «Яни Капу». На них, за даними українських ВМС, знаходилися 23 моряки, шестеро було поранено.

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон «Про затвердженні указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» на 30 днів у 10 областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-