Швейцарія відклала укладання угоди з ЄС на 2019 рік

Швейцарія відклала укладання угоди з ЄС на 2019 рік

Укрінформ
Швейцарський уряд відтермінував укладання угоди з ЄС, яка регулюватиме відносини між країною і блоком, до 2019 року.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Швейцарський уряд має намір завершити угоду з Європейським Союзом щодо нового договору про регулювання їх відносин, у 2019 році, відклавши графік узгодження, згідно з яким обидві сторони планували завершити укладання цього року", - йдеться у повідомленні.

Угода, яка б більш тісно пов'язувала країну, що не є членом ЄС, з її найбільшим торговельним партнером, мала бути підписана ще на початку 2018 року. Однак уряд Швейцарії заявив, що договір може підірвати високу заробітну плату і умови праці в країні.

Як відомо, відносини між ЄС і Швейцарією регулюються приблизно 100 двосторонніми угодами, які Брюссель хоче замінити одним договором. ЄС минулого року надав швейцарській фондовій біржі лише один рік доступу до єдиного ринку з можливістю продовження, яка пов'язана з узгодженням нового договору.

Читайте також: Стала відома дата голосування щодо Brexit-угоди в британському парламенті

Брюссель пропонує Берну підписати договір, згідно з яким Швейцарія прийме закони ЄС, що регулюють єдиний ринок, а за це отримає розширений доступ до нього. Брюссель також хоче, щоб Європейський суд і надалі мав право врегульовувати будь-які суперечки.

У короткому викладі своїх політичних завдань на наступний рік Швейцарія також заявила, що вона слідкує за виходом Британії з ЄС та готує пропозиції щодо майбутніх двосторонніх зв'язків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-