Під штаб-квартирою ООН протестували проти агресії РФ

Під штаб-квартирою ООН протестували проти агресії РФ

Фото, відео
Укрінформ
Під час засідання Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй щодо ескалації російської агресії в Україні на вулицях Нью-Йорка під стінами будівлі проходила акція протесту на підтримку України.

Про це повідомляє Голос Америки.

"Під час засідання Радбезу ООН щодо ескалації російської агресії в Україні на вулицях Нью-Йорка під стінами будівлі проходила акція протесту на підтримку України", – йдеться у повідомленні.

Напередодні, коли стало відомо про агресивне блокування Азовської протоки та захоплення українських катерів російською стороною, українська громада Нью-Йорка закликала до протестів на знак солідарності з Україною.

Учасники акцій вимагали від міжнародної спільноти та уряду США проявити підтримку Україні та засудити дії з боку Росії.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці Росії обстріляли та захопили три українські кораблі у Керченській протоці. За оперативною інформацією, малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", уражені вогнем противника, втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також змусили зупинитися. Поранено шістьох українських моряків.

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон №9338 "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-