Mitsubishi Motors звільнила керівника, якого позбавили крісла в Nissan

Mitsubishi Motors звільнила керівника, якого позбавили крісла в Nissan

Укрінформ
Автовиробник Mitsubishi Motors звільнив з посади голови компанії Карлоса Гона через його затримання за обвинуваченнями у фінансових махінаціях.

Про це повідомляє BBC із посиланням на заяву компанії.

"Mitsubishi Motors звільнила з посади голови компанії Карлоса Гона через його затримання за обвинуваченнями (у фінансових махінаціях - ред.)", - йдеться у повідомленні.

У компанії повідомили, що оскільки Гон "втратив довіру у Nissan", для нього буде "дуже важко виконувати свою роботу" в Mitsubishi Motors.

Читайте також: Главу Nissan Motor звільнили через махінації

Зазначається, що попри те, що Nissan має лише 34-відсоткову частку в компанії Mitsubishi, в реальності керує нею.

Минулого тижня члени ради директорів Nissan Motor Co ухвалили рішення про звільнення глави компанії Карлоса Гона через надання неправдивих відомостей у фінансовій звітності.

Як повідомлялося, 19 листопада голова Nissan і Renault Карлос Гон добровільно здався токійській прокуратурі після того, як внутрішнє розслідування компанії виявило фінансові розбіжності в його бухгалтерії. Разом з ним був затриманий і топ-менеджер компанії Грег Келлі за підозрою в наданні неправдивих відомостей у фінансовій звітності.

Після появи цих новин акції Renault у Парижі впали на 6,2%, а глобальні депозитарні розписки Nissan впали більш ніж на 11%.

22 листопада члени ради директорів Nissan Motor Co ухвалили рішення про звільнення Гона та відсторонення Келлі через надання неправдивих відомостей у фінансовій звітності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-