Безпековий комітет ЄС збирає засідання через агресію Росії на Азові

Безпековий комітет ЄС збирає засідання через агресію Росії на Азові

Укрінформ
Комітет з питань політики та безпеки Європейського Союзу розгляне у вівторок ситуацію в Азовському морі та у Керченській протоці у зв'язку з агресивними діями РФ.

Про це повідомляється на сайті МЗС головуючої в ЄС Австрії.

"Європейський Союз з австрійської ініціативи обговорить ситуацію та відповідні подальші кроки. З цією метою 27 листопада 2018 року відбудеться засідання політично-безпекового комітету ЄС", - йдеться у повідомленні з приводу реакції міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайссль на ситуацію в Керченській протоці.

Зазначається, що міністри закордонних справа країн-членів ЄС в останні тижні саме займалися питанням розвитку ситуації в Азовському морі, вони слідкуватимуть за цією темою надалі.

Читайте також: Туск обіцяє зробити все для консолідації ЄС на підтримку України

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайссль висловила занепокоєння з приводу ескалації ситуації в Керченській протоці та засудила застосування військової сили російськими підрозділами. Вона наголосила, що свобода судноплавства на основі міжнародного права має бути негайно відновлена.

Водночас на тлі повідомлень про можливість введення військового стану в Україні Кнайссль висловилися з приводу того, щоб "не вживалися жодні кроки, які могли б мати негативні впливи на проведення вільного та чесного, демократичного виборчого процесу".

Напередодні ввечері Європейський Союз закликав РФ поновити вільне пересування судів Керченською протокою та дотримуватися максимальної стриманості для негайної деескалації ситуації в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-