Туск переконаний, що ЄС і Британія залишаться друзями довіку

Туск переконаний, що ЄС і Британія залишаться друзями довіку

Укрінформ
Після ухвалення главами держав і урядів країн ЄС Угоди про вихід Великої Британії із блоку та політичної декларації щодо майбутніх відносин має бути складний процес ратифікації угод, але незалежно від його перебігу Британія і ЄС залишаться друзями.

Про це заявив президент Ради ЄС Дональд Туск під час прес-конференції за підсумками позачергового саміту ЄС з розгляду Brexit, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На цьому етапі глави держав і урядів дали доручення Єврокомісії і Європарламенту вжити заходів, щоб завершити процес виходу (Великої Британії – ред.) до 30 березня 2019 року. Незважаючи на те, що Велика Британія виходить з Європейського Союзу, ми робимо все, щоб залишитися такими близькими партнерами, наскільки це можливо», – заявив Туск.

Він зазначив, що в обох сторін попереду тяжкий процес ратифікації угоди та подальші переговори.

Читайте також: Євросоюз і Британія після Brexit залишатимуться партнерами і союзниками - ЄС

«Але при цьому, якими б важкими не були ці процеси, ЄС і Велика Британія залишатимуться друзями довіку. І ще один день після цього», – додав президент Ради ЄС.

Як повідомлялося, 25 листопада глави держав і урядів ЄС на позачерговому саміті у Брюсселі ухвалили текст угоди щодо Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-