Макрон до учасників протестів: Ганьба тим, хто намагався залякати посадовців

Макрон до учасників протестів: Ганьба тим, хто намагався залякати посадовців

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон подякував правоохоронцям за мужність та засудив учасників масових протестів, що призвело до насильства у країні.

Про це французький лідер заявив у неділю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Подяка нашим правоохоронним органам за мужність та професіоналізм. Ганьба тим, хто проявив агресію. Ганьба тим, хто впроявив насильство відносно інших громадян та журналістів. Ганьба, хто намагався залякати посадових осіб», - заявив Президент Франції.

Він наголосив, що у Республіці немає місця для насильства.

Як повідомляв Укрінформ, у Франції вже тиждень тривають масові акції протестів так званих «жовтих жилетів», які виступають проти підвищення акцизів на паливо, податкової політики уряду загалом та вимагають відставки Президента Макрона.

Читайте також: Поліція Парижа розганяла протестувальників сльозогінним газом і водяними гарматами

За даними МВС Франції, у результаті масових заворушень по всій країні дві людини загинули, 606 отриманні поранення, включаючи близько сотні правоохоронців.

Міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер поклав відповідальність за ескалацію масових безладів на лідера ультраправих сил Марін Ле Пен.

У неділю на вулиці Парижа вийшло близько 36 тис. протестувальників. До підтримання порядку залучено 3 тис. правоохоронців. Вони застосували спеціальну техніку та засоби, включаючи водомети і сльозогінний газ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-