Орбан пояснив, чому Угорщина надала притулок екс-прем'єру Македонії

Орбан пояснив, чому Угорщина надала притулок екс-прем'єру Македонії

Укрінформ
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Угорщина надала притулок колишньому прем'єр-міністру Македонії Ніколі Груєвському, якого засудили за корупцію, бо правосуддя в країні бере участь в політичних іграх.

Про це він заявив інтерв'ю радіостанції mr1, повідомляє Reuters.

"У Македонії відбувається складна політична боротьба й політичні ігри, і система правосуддя є частиною цього. Македонський процес не має ніякого впливу на нас. Нам тільки важливо, щоб запит про притулок (Груєвському - ред.) був юридично обгрунтованим", - сказав Орбан.

Читайте також: Екс-прем'єру Македонії, якого прихистила Угорщина, висунули нові звинувачення

Він додав, що зі своїми союзниками треба поводитися справедливо, і нагадав, що без Груєвського було б набагато складніше захистити угорський кордон.

Як повідомлялося, 2 листопада апеляційний суд Македонії підтвердив вирок суду в Скоп'є, що обрав дворічний термін ув'язнення для колишнього глави уряду Ніколи Груєвського за незаконне придбання за державний кошт розкішного автомобіля для власних потреб.

Читайте також: Македонія вимагає від Угорщини видачі свого прем’єра-втікача

13 листопада поліція Македонії видала ордер на арешт Груєвського, оскільки судовим виконавцям не вдалося встановити його місце перебування, щоб передати судове рішення. Згодом з'ясувалося, що розшукуваний екс-урядовець попросив притулку в Угорщині.

20 листопада Міграційна служба Угорщини надала притулок Груєвському.

23 листопада прокурори Македонії висунули йому ще два обвинувачення: щодо незаконного фінансування його партії VMRO-DPMNE та незаконного будівництва її штаб-квартири.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-