Екс-прем'єру Македонії, якого прихистила Угорщина, висунули нові звинувачення

Екс-прем'єру Македонії, якого прихистила Угорщина, висунули нові звинувачення

Укрінформ
Прокурори Македонії висунули ще два обвинувачення проти колишнього прем'єр-міністра Ніколи Груєвського, який після засудження на батьківщині за корупцію дістав притулок в Угорщині.

Про це повідомляє AFP із посиланням на заяву прокурорів.

"Македонські прокурори висунули два нові обвинувачення проти колишнього прем'єр-міністра Ніколи Груєвського, який отримав притулок в Угорщині після засудження до двох років у своїй країні", - йдеться у повідомленні.

Нові обвинувачення стосуються "незаконного фінансування" його партії VMRO-DPMNE та незаконного будівництва її штаб-квартири.

Читайте також: Екс-главу розвідки Македонії арештували за незаконне прослуховування 20 000 осіб

Як повідомлялося, 2 листопада апеляційний суд Македонії підтвердив вирок суду у Скоп'є, що обрав дворічний термін ув'язнення для колишнього глави уряду Ніколи Груєвського за незаконне придбання за державний кошт розкішного автомобіля для власних потреб.

13 листопада поліція Македонії видала ордер на арешт Груєвського, оскільки судовим виконавцям не вдалося встановити його місце перебування, щоб передати судове рішення. Згодом з'ясувалося, що розшукуваний екс-урядовець попросив притулку в Угорщині.

20 листопада Міграційна служба Угорщини надала притулок Груєвському.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-