Колишній топ-менеджер Facebook визнав навмисні атаки на Сороса у соцмережі

Колишній топ-менеджер Facebook визнав навмисні атаки на Сороса у соцмережі

Укрінформ
Колишній топ-співробітник Facebook Елліот Шраге офіційно визнав, що звертався до PR-фірми Definers, щоб та допомогла випускати матеріали негативного характеру проти американського мільярдера Джорджа Сороса через його критику соцмережі.

Про це повідомляє Sky News.

"Екс-директор зі зв'язків з громадськістю та комунікацій Елліот Шраге заявив, що цього року він попросив PR-фірму Definers зробити Сороса об'єктом нападів після того, як він критикував компанію", - йдеться у повідомленні.

За словами Шраге, він несе повну відповідальність за рішення про інформаційні атаки на Сороса, і ні глава Facebook Марк Цукерберг, ні головний операційний директор соцмережі Шеріл Сандберг не знали про це.

Як зазначається, атаки на Сороса були викликані тим, що в 2018 році він назвав соцмережу "загрозою суспільству" під час промови в Давосі. Шраге повідомив, що компанія намагалася з'ясувати, чи мали його слова якусь фінансову мотивацію, і які групи впливу за ним стоять.

Як відомо, Джордж Сорос у 1979 році заснував фонд "Відкрите суспільство", метою його діяльності є захист демократії та прав людини у всьому світі. Цей фонд складається з 39 організацій. З кінця 1980-х Сорос жертвує гроші на проекти із суспільного та державного розвитку в Східній Європі за допомогою фонду "Відкрите суспільство".

Читайте також: Соросу в поштову скриньку підклали вибухівку - ЗМІ

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан упродовж тривалого часу звинувачує Сороса у втручанні у внутрішні справи цієї країни. Влада Угорщини вже запровадила певні обмеження щодо пов’язаних із Соросом організацій.

Сорос також є одним із провідних донорів кампанії за проведення нового референдуму у Великій Британії про членство у Європейському Союзі.

Фото: facebook.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-