Данія

Данія "закриває" експорт зброї у Саудівську Аравію

Укрінформ
Данія вирішила призупинити видачу дозволів на експорт зброї й військової техніки в Саудівську Аравію у зв'язку зі вбивством саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, а також ситуацією в Ємені.

Про це заявив глава МЗС країни Андерс Самуельсен, повідомляє Reuters.

"Данія вирішила призупинити офіційні дозволи на експорт зброї й військової техніки в Саудівську Аравію у зв'язку зі вбивством журналіста Джамаля Хашоггі й ситуацією в Ємені", - говориться у повідомленні.

За словами Самуельсена, таке рішення було прийняте за підсумками нещодавніх обговорень з іншими міністрами закордонних справ Європейського союзу.

Призупинення видачі дозволів стосується й деяких технологій подвійного призначення, які можуть мати військове застосування.

Читайте також: Канада анонсує обговорення справи Хашоггі на саміті G20

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі пропав після того, як зайшов у консульство Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене у кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку у резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі було виявлено сліди плавикової кислоти й інших хімікатів.

Туреччина передала пов'язані зі вбивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції й Великій Британії.

Саудівський принц Халід бен Фархан Аль Сауд, який живе у Німеччині, вважає королівську сім'ю Саудівської Аравії причетною до зникнення Хашоггі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-