Організатор теракту на Бостонському марафоні хотів укласти угоду зі слідством

Організатор теракту на Бостонському марафоні хотів укласти угоду зі слідством

Укрінформ
Один з організаторів теракту на Бостонському марафоні в квітні 2013 року Джохар Царнаєв, якого засудили до смертної кари, пропонував прокуратурі свою співпрацю в обмін на довічне ув'язнення.

Про це повідомляє NBC із посиланням на судові документи. 

"Бостонський терорист Джохар Царнаєв хотів визнати свою провину і співпрацювати з прокуратурою в обмін на довічне ув'язнення", - йдеться у повідомленні.

Згідно з судовими документами, Царнаєв "пропонував певні види співпраці та допомоги під час переговорів про визнання провини".

Також у документах йдеться про те, що сторона обвинувачення "послідовно відхиляла пропозиції Царнаєва".

У підсумку він провину не визнав і був засуджений до смертної кари в ході судових розглядів.

Новина про готовність Царнаєва визнати провину в обмін на збереження життя не була оприлюднена аж до винесення йому смертного вироку в 2015 році. Про неї стало відомо лише зараз, повідомляє телеканал.

Читайте також: У Кабулі підірвався смертник, понад 50 загиблих

Як відомо, 15 квітня 2013 року в центрі Бостона неподалік від фінішної межі традиційного марафону з інтервалом в 12 секунд пролунали два вибухи. Жертвами теракту стали три людини, понад 260 отримали поранення. Через кілька днів після цього поліція вийшла на слід організаторів вибухів - братів Тамерлана і Джохара Царнаєвих. При спробі затримання Тамерлан був убитий, а Джохар поранений і заарештований.

У квітні 2015 року Джохара Царнаєва визнали винним за всіма 30 пунктами звинувачення і засудили до смертної кари. Він перебуває у в'язниці суворого режиму Флоренс в штаті Колорадо. Дата його страти досі не призначена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-