Австралія урізає міграційні квоти

Австралія урізає міграційні квоти

Укрінформ
Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон оголосив про намір скоротити міграційні квоти приблизно на 30 тисяч осіб через перевантаженість інфраструктури міст.

Про це повідомляє телерадіокомпанія SBS.

“Вони (мешканці великих міст – Ред.) кажуть: достатньо, достатньо, достатньо… Дороги перевантажені, автобуси та поїзди повні, школи більше не беруть учнів, я чую, що ви говорите, я чую вас голосно і чітко”, - наголосив прем’єр, виступаючи у Сіднеї.

У 2012-2013 фінансовому році міграційна квота була встановлена на рівні 190 000. Відтоді протягом більшості років ці цифри реально відображали потребу у робочій силі. У 2017-18 роках рівень тих, хто прибув до Австралії з метою постійного проживання впав до найнижчої позначки протягом десятиліття і становив всього 163 000 осіб, переважну більшість з яких складали кваліфіковані працівники та члени їх родин.

Прем’єр-міністр Моррісон заявив, що має намір закріпити цю цифру на наступний фінансовий рік, і дозволить штатам та територіям самим визначатися щодо рівнів міграційного планування.

“Я сподіваюсь, що це призведе до зменшення наших поточних параметрів міграції”, - сказав він.

Міністр із питань міграції Австралії Девід Коулман заявив про намір відправляти більшість мігрантів до регіональної Австралії, однак запевнив, що остаточне рішення буде прийнято після відповідних консультацій.

Це підтвердив і очільник австралійського уряду, наголосивши, що потреби територій та штатів будуть визначальними при визначенні міграційної квоти.

“Стара модель, де рішення про квоти приймалося Канберрою, більше не відповідає реальності… Штати та території краще, ніж будь-хто знають про співвідношення кількості населення до існуючої та планованої інфраструктури та послуг”, - наголосив він.

Очікується, що більш грунтовне обговорення питання відбудеться наступного місяця.

Міграційні квоти традиційно фіксуються до кінця кожного фінансового року, а рішення набуває чинності з липня наступного року.

Наразі про суттєве зменшення напливу мігрантів просить керівництво штатів Новий Південний Вельс (столиця Сідней) та Вікторія (столиця Мельбурн). Натомість такі штати як Південна Австралія, Тасманія та Північна територія попросять більше мігрантів.

Читайте також: Польща підтверджує, що не підпише міграційний пакт ООН

Говорячи про скорочення міграційних квот Скотт Моррісон погодився, що мігранти роблять значний внесок у розбудову економіки Австралії.

“Протягом двох десятиліть - до 2016 року - кількість населення Австралії зросла на шість мільйонів, а міграція становила 54 відсотки від загальної цифри. Це ключова причина, чому ми змогли підтримувати стійке зростання нашої економіки та національних доходів… що склало майже п’яту частину зростання ВВП Австралії на людину протягом останніх 30 років”, - підкреслив політик.

Із населенням 25 мільйонів Австралія посідає 53 місце за кількістю населення у світі, поруч із Північною Кореєю та Кот-д’Івуаром. Згідно з даними Світового банку, населення Австралії зростає швидше, ніж у більшості країн ОЕСР, включаючи Сполучені Штати. У доповіді ООН вказано, що загальносвітовий приріст населення в 2017 році склав 1,1 відсотка, у порівнянні із зростанням населення в Австралії на 1,6 відсотка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-