Трамп дозволив Меттісу застосовувати силу на кордоні

Трамп дозволив Меттісу застосовувати силу на кордоні

Укрінформ
Міністр оброни США Джеймс Меттіс отримав від Білого дому певні повноваження на застосування сили на кордоні, у тому числі летальної в разі необхідності.

Про це повідомило американське інформагентство Associated Press

"Міністр оборони Джим Маттіс заявив у середу, що Білий дім надав йому певні повноваження застосовувати війська для захисту персоналу митної і прикордонної служб на південно-західному кордоні, у тому числі летальної сили у разі необхідності",- зазначає видання.

За певних обставин, це може означати також використання військ для тимчасового затримання мігрантів у разі, якщо ситуація вийде з-під контролю, чи станеться насильство.

Водночас Меттіс заявив, що не планує створювати табори утримання для мігрантів. Станом на сьогодні на південному кордоні США розгорнуто близько 5,8 тис. військових, які активно працюють над тим, щоб створити інженерні загородження, зокрема, з колючого дроту, а також інші перепони вздовж кордону. Меттіс підкреслив, що військовий персонал не виконуватиме правоохоронних ролей, що заборонено законом.

Читайте також: Суд заблокував указ Трампа про заборону притулку нелегалам

Як повідомляв Укрінформ, президент Дональд Трамп розпорядився відправити численний контингент Збройних Сил на кордон з Мексикою, оскільки вважає, що караван мігрантів, який прямує до Штатів, становить загрозу національній безпеці США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-