Юнкер розповів про перші результати зони вільної торгівлі Грузія - ЄС

Юнкер розповів про перші результати зони вільної торгівлі Грузія - ЄС

Укрінформ
Угода про асоціацію між ЄС і Грузією та створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між сторонами приносить перші результати.

Про це заявив президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер у середу під час прес-конференції за підсумками зустрічі з прем’єр-міністром Грузії Мамукою Бахтадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Угода про асоціацію між Грузією та Європейським Союзом та Договір про поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі дають перші результати. У 2016-2017 роках експорт Грузії до Європейського Союзу збільшився на 23%, а європейський експорт до Грузії зріс на 1,5%. Це гарна новина, ми вітаємо такий розвиток, і хотіли б надалі збільшувати торгівлю між Грузією та Європейським Союзом», - зауважив керівник Єврокомісії.

Він повідомив, що з 2014 року ЄС надав 590 мільйонів євро на підтримку реформ у Грузії та сподівається надати ще 45 мільйонів євро «у найближчому майбутньому». За словами Юнкера, Євросоюз спрямував 79 мільйонів євро на підтримку малого та середнього бізнесу в Грузії та вітає виділення інвестицій для здійснення 18 інфраструктурних проектів на території країни на загальну суму у 3,5 мільярда євро.

Читайте також: Юнкер скасував візит в Іспанію через Brexit

Юнкер підкреслив, що Євросоюз вітає конструктивну роль, яку Грузія відіграє у своєму регіоні, та «завжди і рішуче» виступатиме за збереження територіальної цілісності країни, включаючи регіони Південної Осетії та Абхазії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-