Екс-главу розвідки Македонії арештували за незаконне прослуховування 20 000 осіб

Екс-главу розвідки Македонії арештували за незаконне прослуховування 20 000 осіб

Укрінформ
У Македонії на 30 днів затримали колишнього главу розвідки країни на фоні судового розгляду у справі про масове прослуховування телефонних розмов.

Про це повідомляє АР.

"Колишній глава македонського розвідувального відділу був узятий під варту як мінімум на 30 днів", - йдеться у повідомленні.

Суд вірішив, що Сашо Міялков, який очолював державне агентство безпеки UBK майже десять років аж до 2015 року, може спробувати втекти, щоб уникнути судового розгляду з приводу великого скандалу з прослуховуванням телефонних розмов.

Міялкову, разом з колишнім міністром внутрішніх справ та іншими посадовими особами спецслужб Македонії, було пред'явлено звинувачення у незаконному прослуховуванні понад 20 000 чоловік, у тому числі опозиційних політиків і журналістів.

Читайте також: Ган чекає пояснень від Будапешта щодо притулку екс-прем'єру Македонії

Як відзначається, Міялков є двоюрідним братом колишнього прем'єр-міністра країни Никола Груєвського, який минулого тижня втік до Угорщини, намагаючись уникнути дворічного тюремного терміну за корупцію. 20 листопада Міграційна служба Угорщини надала притулок Груєвському.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-