Проти угоди про перейменування Македонії - 65% греків

Проти угоди про перейменування Македонії - 65% греків

Опитування
Укрінформ
Більшість громадян Греції виступають проти угоди про перейменування Македонії, підписаної в червні, щоб вирішити конфлікт, який триває між двома країнами кілька десятиліть.

Про це повідомляє Ekathimerini із посиланням на опитування щодо міжнародних справ країни "Публічне питання".

"Більшість греків виступають проти угоди про перейменування Колишньої югославської республіки Македонія, яка була підписана в червні, аби вирішити конфлікт з Грецією, що триває між двома країнами кілька десятиліть", - йдеться у повідомленні.

Згідно з опитуванням, 65% людей висловилися проти угоди, 17% - за, і 13% заявили, що ні проти, ні за угоду про перейменування.

Респондентам також було поставлене запитання, як вони ставляться до колишнього міністра закордонних справ Греції Нікоса Котзіаса, який виступав головним архітектором угоди між Афінами й Скоп'є. 60% опитаних відповіли, що мають негативний погляд щодо діяльності міністра, 32% схвалили його роботу.  

Зазначається, що опитування проводилося по телефону 6-16 листопада.

Читайте також: У Македонії мітингували проти перейменування країни

Як повідомляв Укрінформ, 19 жовтня парламент Македонії 80 голосами "за" і 39 - "проти" проголосував за запропоновані урядом зміни з перейменування країни в Північну Македонію. Однак після вето з боку президента парламент мусить знову провести голосування. Цього разу для ратифікації Преспанського договору достатньо простої більшості голосів депутатів.

Зміна назви країни покладе край суперечці Македонії з сусідньою Грецією, яка у відповідь перестане блокувати приєднання Скоп'є до НАТО і Євросоюзу.

Фото: ekathimerini.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-