Трамп не розриватиме відносин з Ер-Ріядом

Трамп не розриватиме відносин з Ер-Ріядом

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп допускає, що наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман міг знати про плани вбивства журналіста Хашоггі, однак не розриватиме через це контактів з Ер-Ріядом.

Про це глава Білого дому заявив у вівторок в Білому домі, повідомило інформагентство Reuters

"Президент США Дональд Трамп заявив у вівторок, що Сполучені Штати мають намір залишитися "надійним партнером" із Саудівською Аравією, навіть якщо саудівський наслідний принц Мохаммед Салман міг знати про плани вбивства журналіста Джамаля Хашоггі", - зазначається в повідомленні.

Зокрема, під час виступу в Білому домі Трамп заявив, що не має намірів скасовувати військові контракти з Ер-Ріядом, заявивши, що від цього виграють лише Росія і Китай. Водночас, Трамп зауважив, що американські спецслужби продовжують вивчати свідчення про вбивство журналіста в консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі, і хто стоїть за цим. 

Читайте також: Саудівська Аравія може змінити спадкоємця через вбивство Хашоггі — ЗМІ

"Наші спецслужби продовжують оцінювати всю отриману інформацію, але цілком може з'ясуватися, що наслідний принц знав про цю трагічну подію – можливо так, а можливо й ні", - сказав Трамп. 

Як відомо, саудівський опозиційний журналіст був убитий під час відвідування посольства королівства у Стамбулі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-