США підтримали кандидатуру представника Південної Кореї у президенти Інтерполу

США підтримали кандидатуру представника Південної Кореї у президенти Інтерполу

Укрінформ
За день до голосувань Генасамблеї Інтерполу держсекретар США Майк Помпео публічно підтримав представника Південної Кореї Кім Чен Янга як кандидата на посаду президента організації.

З відповідною заявою глава Держдепу виступив у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми рішуче підтримуємо Кім Чен Янга, який виконує обов'язки президента (Інтерполу – ред.). Ми закликаємо всі нації та всі організації, які є частиною Інтерполу й поважають верховенство права, обрати чесного лідера, якому можна довіряти", - заявив Помпео.

Глава американської дипломатії висловив переконання, що "пан Кім буде саме таким" керівником, та назвав Інтерпол "одним із найбільш важливих правоохоронних органів" у світі.

Як повідомляв Укрінформ, серед головних кандидатів на посаду глави Інтерполу на виборах в середу є російський генерал Олександр Прокопчук, який наразі перебуває на посаді віце-президента організації.

Напередодні двопартійна група впливових сенаторів США виступила із закликом до адміністрації Білого дому та членів Генасамблеї Інтерполу не допустити обрання генерала Прокопчука.

Читайте також: Інтерпол не для Путіна: Супрун закликає долучитися до акції

"Росія регулярно зловживає членством в Інтерполі з метою зведення рахунків та переслідування політичних опонентів, дисидентів і журналістів. Олександр Прокопчук був особисто втягнутий в цю стратегію залякування, яка зрештою спрямована на послаблення демократичних інститутів і посилення авторитарного режиму Путіна", - наголосили у заяві сенатори США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-