Демократи просять перевірити ставленика Трампа на чолі Мін'юсту США

Демократи просять перевірити ставленика Трампа на чолі Мін'юсту США

Укрінформ
Лідер демократів у Сенаті США Чак Шумер звернувся до генерального інспектора Мін'юсту з проханням перевірити, чи мав ставленик Трампа, в.о. генпрокурора Метью Уітакер, доступ до секретних матеріалів команди Мюллера, і чи ділився він інформацією з Білим домом.

Про це йдеться в офіційному листі сенатора, повідомило у вівторок американське інформагентство Associated Press.

"Сенатор Чарльз Шумер хоче, щоб генеральний інспектор Міністерства юстиції розслідував контакти Уітакера, починаючи з 2017 року, коли той був призначений керівником апарату тодішнього генпрокурора Джефа Сешнса",- зазначає видання.

Читайте також: Американський сенатор закликає ЦРУ оприлюднити звіт у справі Хашоггі

Пізніше Уітакер зайняв місце Сешнса – після того, як Трамп підписав його відставку в листопаді цього року.

У листі до генерального інспектора Шумер наголосив, що необхідно з'ясувати, чи мав Уітaкер доступ до секретної інформації щодо списку великого журі щодо справи, яку розслідує спецпрокурор Мюллер. Крім того, сенатор-демократ також попросив слідчих перевірити, чи ділився Уітакер будь-якою інформацією з Трампом або кимось іншим в адміністрації.

Водночас, офіційний представник генерального інспектора Джон Лавінський відмовився коментувати запит сенатора.

Шумер та інші демократи заявили, що стурбовані, як Уітакер у минулому критикував розслідування Мюллера, яке розслідує втручання РФ у президентські вибори 2016 року, а також можливі зв'язки з росіянами кампанії Дональда Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-