Євросоюз не зміг затвердити бюджет на 2019 рік

Євросоюз не зміг затвердити бюджет на 2019 рік

Укрінформ
Представники країн Європейського Союзу та депутати Європарламенту напередодні не змогли погодити проект бюджету ЄС на 2019 рік.

Про це повідомляє Рада Європи.

"19 листопада 2018 року Рада та Європейський Парламент завершили переговори щодо бюджету ЄС на 2019 рік, не досягнувши згоди", - йдеться в повідомленні.

До опівночі, коли закінчився термін, визначений у договорах, два органи бюджетної влади дійшли висновку, що не змогли подолати свої розбіжності.

"Рада шкодує, що сьогодні було неможливо досягти угоди про бюджет ЄС на 2019 рік", - прокоментував ситуацію міністр фінансів Австрії та головний переговірник Ради з бюджету ЄС 2019 рік Хартвіг Легер. При цьому він висловив упевненість, що сторони ще зможуть узгодити бюджет до кінця нинішнього року.

Читайте також: ЄС посилив Шенгенську інформсистему для безпеки та контролю за міграцією

Рада Європи та ЄП не зійшлися в думках по ряду статей. Зокрема, парламенту хотілося б бачити менший внесок з бюджету ЄС у фінансування Фонду допомоги біженцям у Туреччині. Держави-члени домовилися в червні профінансувати 1 млрд євро із додаткових 3 млрд євро за угодою, тоді як 2 млрд мали піти з бюджету ЄС.

Тепер Єврокомісія має представити новий проект бюджету.

Якщо на початку наступного року бюджет ЄС не буде остаточно ухвалений, буде застосована система, за якої кожен місяць можна буде витрачати не більше однієї дванадцятої бюджетних асигнувань попереднього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-