У Білому домі журналістам дозволять задавати лише одне питання

У Білому домі журналістам дозволять задавати лише одне питання

Укрінформ
Після конфлікту з репортером CNN Джимом Акостою адміністрація президента США запроваджує нові правила для журналістів під час прес-конференцій у Білому домі. 

Про це в понеділок, 19 листопада, заявила у Вашингтоні прес-секретар Дональда Трампа Сара Сандерс, повідомляє Deutsche Welle.

"Відтепер кожному журналісту буде дозволено ставити лише одне запитання, додаткові запитання будуть можливі тільки після схвалення президентом. Недотримання нових правил загрожує позбавленням акредитації", - йдеться в повідомленні з посиланням на Сандерс.

Кроме того, у правовому спорі з медіа-компанією CNN Білий дім прийняв рішення поступитися, і акредитація Джима Акости повністю "відновлена", повідомила Сара Сандерс. Після цього CNN відкликала свій позов проти Трампа і кількох співробітників його адміністрації, поданий 13 листопада до федерального суду в Вашингтоні.

Як повідомляв Укрінформ, Джим Акоста намагався поставити запитання президенту про караван мігрантів, "російське" розслідування і щодо інших тем. У відповідь Трамп наказав йому "покласти мікрофон", назвавши CNN ворогами народу, а журналіста - грубіяном. Акоста відмовився віддати мікрофон персоналу і продовжував ставити запитання. 

Пізніше прес-секретар Білого дому Сара Сандерс оприлюднила повідомлення про скасування акредитації кореспондента CNN.

Читайте також: Білий дім погрожує знову позбавити журналіста CNN акредитації

У вівторок, 13 листопада, американський телеканал CNN подав позов до суду на президента США Дональда Трампа і кілька членів адміністрації. 

16 листопада Федеральний суддя США видав розпорядження для Білого дому відновити акредитацію для головного кореспондента CNN Джима Акости, яку він втратив через спробу добитися відповіді від президента Дональда Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-