США ввели санкції проти лідера повстанців у Лівії

США ввели санкції проти лідера повстанців у Лівії

Укрінформ
Держдепартамент США оголосив про введення санкцій проти Салаха Баді, який стоїть на чолі озброєних угруповань у Лівії та своїми діями посилює нестабільність у цій країні.

Відповідну заяву поширив у понеділок офіс речника Держдепартаменту США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Сполучені Штати в координації з Комітетом Ради Безпеки ООН з питань санкцій проти Лівії запровадили фінансові обмеження проти лідера лівійських повстанців Салаха Баді", - зазначається у заяві.

Як повідомили в Держдепартаменті США, в серпні 2018 року Баді очолив дії проти інших груп ополченців, які приєдналися до Уряду національної згоди, "загостривши нестабільність у Тріполі". При цьому підкреслюється, що Баді з 2014 року діє на підрив мирного, безпечного й стабільного життя в Лівії. Крім того, сили під його командуванням випускали ракети із систем "Град" по великих населених пунктах, спричинивши невибіркові руйнування та людські втрати, у тому числі серед команд рятівників і швидкої допомоги.

Читайте також: Путін хоче перетворити Лівію на "нову Сирію" - ЗМІ

"Сьогоднішній крок підтверджує, що Сполучені Штати й міжнародне співтовариство застосовуватимуть конкретні й рішучі дії у відповідь проти тих, хто підриває мир, безпеку й стабільність у Лівії", - наголосили в Держдепартаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-