Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Американський сенатор закликає ЦРУ оприлюднити звіт у справі Хашоггі

Американський сенатор закликає ЦРУ оприлюднити звіт у справі Хашоггі

Укрінформ
Впливовий сенатор-демократ Рон Вайден закликає ЦРУ оприлюднити звіт у справі Джамаля Хашоггі, аби роз'яснити ситуацію з можливою причетністю наслідного принца Саудівської Аравії до його вбивства. 

Про це він розповів у коментарі американському інформагентству Reuters.

"Американські спецслужби повинні оприлюднити у відкритому доступі доповідь про вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі", - наводить видання вимогу сенатора-демократа, який є членом розвідувального комітету верхньої палати Конгресу США.

Законодавець виступив з такою заявою після того, як у ЗМІ з'явилася інформація, що в ЦРУ допускають пряму причетність наслідного принца Мохаммеда бін Салмана до замовного вбивства. Ці твердження повністю суперечать заяві Ер-Ріяда, який відкидає будь-яку причетність керівництва країни до інциденту.

За словами сенатора, керівництво ЦРУ повинно "надати американській спільноті й Конгресу публічну оцінку того, хто віддав наказ на вбивство".

Читайте також: Євросоюз вимагає суду в справі Хашоггі

Як повідомлялося раніше, опозиційний саудівський журналіст Джамаль Хашоггі був убитий на початку жовтня в консульстві королівства в Стамбулі. Ця справа ускладнила зусилля президента США Дональда Трампа щодо збереження зв'язків із Саудівською Аравією та його підтримки наслідного принца.

Зокрема, глава Білого дому заявив у неділю, що не хоче слухати аудіозапис убивства Хашоггі. Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції і Великій Британії.

Фото: АА

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-